Verkkokaupan trendituotteita vuonna 2018

1/22/2018

PK-yrittäjälle sekatavarakaupan perustaminen verkkoon voi olla hankalaa useasta syystä. Ongelmat muodostuvat etenkin markkinoinnissa ja logistiikassa sekä kilpailussa todella isoja toimijoita vastaan kuten Amazonia. PK-yrittäjän kannattaakin usein perustaa verkkokauppa erikoistuotteille ts. niche-tuotteille. Miksi niche-tuotteet myyvät niin hyvin verkkokaupassa? Tällaisen verkkokaupan avulla sinun on helpompi löytää kohderyhmä sekä markkinoida sitä tehokkaasti oikein kohdennetuille yhteisöille. Avainasemassa on rakentaa verkkokaupan ympärille yhteisö, joka ratkaisee kohderyhmäongelman oikean tuotevalikoiman ja ylivoimaisen asiakaskokemuksen avulla. Tähän eivät esim. Amazon, Aliexpress ja muut sekatavarakaupat pysty, jolloin voit saavuttaa myös merkittävän aseman jopa globaalissa kaupankäynnissä. Plussaa olisi, että olisit itse aidosti innostunut omasta tuotteesta esim. harrastuksen tiimoilta.

Olen itsekin kokeillut tätä lähestymistapaa onnistuneesti useaan kertaan perustamalla verkkokaupan niche-tuotteelle. Olen perustanut oman verkkokaupan mm.

Kaikissa näissä ideoissa on lähdetty ajatuksesta tarjota asiakkaalle ylivertaista palvelu ja asiakaskokemusta kapeasta segmentista. Isot sekatavarakaupat eivät pysty kilpailemaan tuotevalikoiman laajuudella, asiantuntemuksella, eikä nopeudella. Lisäksi markkinointikin sujuu meillä tehokkaammin, kun verkkokauppamme keskittyvät edellä esitettyihin kilpailuetuihin. Mistä nämä ideat verkkokauppoihini kumpuaa? Pidä mieli avoinna ja työstä ideaasi. Oikotietä onneen ei ole.

Alla 10 ilmaista vinkkiä nyt kuumista tuotteista verkkokaupoissa, jonka varaan voisin perustaa jälleen uuden verkkokaupan, mutta nyt pitää malttaa mieli ja keskittyä nykyisiin busineksiin. Perusta sinä verkkokauppa?Apuna olen käyttänyt Google Trends sekä Hakusana -työkalua, jotka ovat aloittelevalle verkkokauppiaalle mitä mainioin työkalu etsiessään omaa niche-tuotetta.

1. Kosketusnäyttöhanskat

Hanskojen avulla ihminen pystyy käyttämään älypuhelinta hanskat kädessä. Ja Suomen kylmä talvi muodostaa meille uskottavan ympäristön myydä sitä jopa globaalisti. “Arktisissa olosuhteissa testatut kosketusnäyttöhanskat” kuulostaa oikein myyvältä. Suomessa hakukoneiden kärjessä ovat sekatavarakaupat, joten erikoiskaupalle olisi mahdollisuus.

2. Yrttiruukut
Yrttiruukku ikkunanlaudalla tuo ympärivuotisen kesän kotiin. Lisäksi se on kätevä tapa kasvattaa omia yrttejä ruoanlaittoon. Hakukoneissa kärkisijaa pitävät vielä sekatavarakauppiaat, mutta hyvällä erikoisosaamiselle sinne voi niche-kauppias suhteellisen nopeasti päästä.

3. Terveysvaikutteiset elintarvikkeet
Funktionaaliset elintarvikkeet ovat sellaisia elintarvikkeita, joilla on kliinisin kokein osoitettu olevan terveydelle edullisia vaikutuksia. Etenkin nuoriso pohtii yhä enemmän mitä suuhunsa laittavat. Suomi luo jälleen tälle tuotteelle mitä parhaimman ympäristön. Puhdasta suomalaista terveysvaikutteista ruokaa voidaan myydä globaalisti.

4. Kookostuotteet
Kookostuotteet ovat terveysvaikutteinen elintarvike, jota voidaan käyttää hyvin monipuolisesti hyvinvoinnin edistämiseksi. Kookosöljy on turvallista sekä ihmisille että eläimille niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Se ei myöskään lihota.

5. Erikoiskahvit
Erikoiskahvit ovat ammattitaidolla valmistettu kahvipohjainen juoma, joka erottuu normaalisti tarjolla olevista kahvijuomista yksilöllisyydellään, laadukkuudellaan, ominaistuoksullaan ja persoonallisuudellaan. Kilpailu Suomessa pientä ja sijaa vielä uusille verkkokauppiaille.

6. Älyvaatteet
Erilaisia älyvaatteita ja asusteita kehitetään jatkuvasti. Älyvaatteet ja asusteet eivät sinänsä ole älykkäitä, vaan näissä on esimerkiksi elektroniikan tai fysiikan avulla tehtyjä erityisominaisuuksia. Varmasti tulevaisuudessa trendaava tuote, mutta vielä hyvät verkkokaupat puuttuvat.

7. Kannettava 3D -printteri3D-tulostin tulostaa kolmiulotteisia muotoja ja esineitä. Markkinoille on tullut nyt myös kannettavia malleja, joita voisi myydä verkkokaupasta, myös globaalisti.

8. Aurinkokäyttöinen laturiVoit ladata missä ja milloin vain, kunhan valoa on riittävästi. Ehdoton trendituote ihmisille, jotka ovat liikenteessä ja käyttävät runsaasti erilaisia vimpaimia. Globaalit markkinat, missä kannattaa hyödyntää maailman suurimpia sekatavarakauppoja, kuten Amazon tai AliExpress.

9. Taittuvat huonekalut
Taitettavat huonekalut ovat kätevä tapa laajentaa kodin tai toimiston käyttömahdollisuuksia. Niitä on myös helppo varastoida sekä toimittaa asiakkaille taitettavuuden ansiosta. Tähän yhdistettynä skandinaavinen design, niin kansainvälinen kiinnostus verkkokauppaasi kohtaan on mahdollista.

10. VR -tuotteet
Virtuaalinen maailma ja siihen liittyvät tuotteet on lähivuosina megatrendi, johon vielä pääsee mukaan. Ehkä tämän trendin sisältä kannattaa vielä valita jokin niche-tuote tai -palvelu, jonka avulla voit saavuttaa merkittävän aseman markkinoilla.

Kun olet saavuttanut merkittävän aseman verkossa omalla niche-tuotteella, voit laajentaa hiljalleen valikoimaa. Oma yhteisö auttaa sinua tässä, kunhan pidät aidon vuoropuhelun asiakkaiden kanssa päällä.

Toivottavasti tämä kirjoitus inspiroi sinua etsimään omaa niche-tuotetta, jonka avulla voit rakentaa oman menestyvän verkkokaupan.

Onko sinulla mielessä jokin trendituote, jonka läpimurto tapahtuu tänä vuonna?

Saattaisit pitää näistäkin

0 comments