MonkeyData - mehut irti verkkokaupan analytiikasta

9/07/2016

MonkeyData on vaivaton käyttää ja miellyttää silmää


Innovaatio vai vanhan apinointia?

Törmäsin muutama viikko sitten mielenkiintoiseen sovellukseen nimeltä MonkeyData. MonkeyData on tsekkiläinen Ostravan kaupungissa kehitetty analysointisovellus, jonka voi synkronoida verkkokaupan kanssa. Sovellus hakee verkkokaupasta tilausdatan ja tekee datasta selkeät ja monipuoliset graafit. MonkeyDataan on mahdollista liittää myös muita palveluita, kuten esim. verkkokaupan Facebook-sivut, Google Analyticsin ja vaikkapa Mailchimpin, jolloin sen tarjoamat edut käyttäjälleen vasta oikeasti alkavat näkyä.

MonkeyData on kuin mehustin, joka yhdistää sinne syötetyt hedelmät


MonkeyDatan ilmaiseen versioon saa liitettyä kaupan + 4 omavalintaista datalähdettä. Liitin omaan MonkeyDataani verkkokauppani, MailChimpin, Google Analyticsin sekä verkkokauppani Facebook-sivun ja Twitterin.

MonkeyDatan käyttöönottaminen on vaivatonta. Vilkas-verkkokaupassa MonkeyDatan saa asennettua Sovelluskaupan kautta. Asennuksen jälkeen MonkeyDataan saa luotua käyttäjätilin ja liitettyä halutut datalähteet.

MonkeyDatassa on mahdollista säätää tilauksien tilat yhteneviksi verkkokaupan tilojen kanssa

Kauniin kuoren alta paljastuu maukas hedelmä

MonkeyDatan hallintapaneeli jakautuu useaan näkymään, joita voi vaihtaa vasemmasta sivupalkista. Ensimmäinen (oletusnäkymä) pitää sisällään pikakatsauksen kaupan statistiikasta. Näet tämän päivän tilaukset ja liikevaihdon (vertailuarvoina viime kuukauden ja viime vuoden vastaavat), sekä livestreamin tilauksista.

Toinen näkymä tarjoaa yleiskatsauksen tilauksista. Voit valita aikajakson, esim. tämä vuosi, jolloin MonkeyData piirtää sinulle käppyrät, joissa näkyvät mm. tilausmäärien, liikevaihdon sekä kävijämäärien kehitys valitsemanasi ajankohtana. Sen lisäksi MonkeyData näyttää mm. keskiarvon tilaukselle, konversioprosentin ja hinnan per konversio.

Kolmas näkymä keskittyy verkkokaupan pitkän juoksun statistiikkaan. Se näyttää dataa kahden vuoden ajalta. Tilausten, liikevaihdon ja kävijämäärien kehitys, kuinka useasti asiakas keskimäärin tilaa kaupastasi, uusien ja palaavien suhde, suosituimmat toimitustavat ja maksutavat, parhaiten myyvät tuotteet yms.

Kaikki verkkokauppaasi liittyvä statistiikka yhdessä näkymässä, sulassa harmoniassa


Lisäksi MonkeyDatasta löytyy vielä yksityiskohtaisemmat näkymät sekä verkkokaupan dataan, online-markkinointiin ja kävijäanalytiikkaan. Ja vaikka fakta onkin, että kaikki MonkeyDatan näyttämät tiedot ovatkin jo käsillä esim. Facebookissa ja Google Analyticsissä, en voi muuta kuin hykerrellä tyytyväisenä sitä, etten joudu enää tarkistamaan statistiikkaani useasta eri lähteestä, vaan se on kaikki valmiiksi mehustettuna ja nätisti yhteen pakattuna yhdessä ilmaisessa ja visuaalisesti erittäin miellyttävässä palvelussa - MonkeyDatassa.

Kirsikkana kakun päällä: MonkeyDatalla on myös mobiiliappi, ja se toimii.

Saattaisit pitää näistäkin

0 comments