Verkkokauppa-alustat vertailussa

8/15/2014

Tivi-lehti teki elokuun 2014 numerossa laajan vertailun suosituimmista verkkokauppa-alustoista. Vertailun voittajaksi nousi Vilkas kouluarvosanalla 9,2. Taakse jäivät Mycashflow, Shopify, Sopranon Pipfrog, Finqu ja Holvi. Arvosanaan vaikuttivat hallinnan käytettävyys, liitännäiset ja integraatiot, markkinointiominaisuudet, ulkoasu sekä mobiilituki. Kaikissa osa-alueissa Vilkas sai kiitettävän arvosanan.

Vilkas oli puolueettoman vertailun mukaan paras verkkokauppaohjelmisto

"Vakuuttava valinta"

Verkkokauppaohjelmistojen puolueeton vertailu tässä laajuudessa on ensimmäinen laatuaan moneen vuoteen. Valikoiman laajuus ja vertailtavien ominaisuuksien määrä on lannistanut monta toimittajaa tähän saakka. Tivin Ari Saarelainen otti viimein härkää sarvista ja verkkokauppaa käsiteltiin syvällisesti neljän aukeaman verran.

Jokaiseen järjestelmään oli tutustuttu huolellisesti perustamalla oma verkkokauppa jokaisella alustalla. Asiakaspalvelua ei testattu ja järjestelmien helppokäyttöisyys oli todellisessa testissä kun apua ei kysytty tuesta.

Vilkas sai kiitosta mobiilikaupasta, monipuolisista ominaisuuksista ja erityisesti integroinneista muihin järjestelmiin kuten maksutapoihin ja markkinointiportaaleihin. Miinusta tuli vain hallintapaneelin "teknisyydestä". Tosin pidemmässä versiossa sanottiin seuraavasti:
"Hallintapaneeli on selkeä, vaikka ominaisuuksia on tyrmäävä määrä. Käyttöliittymä on kaiken aikaa opastava."
  "Vilkas tekee selvän pesäeron muihin maksu- ja toimitustapojen sekä laajennosten ja integrointien runsaudella. Valinnanvara tosin riippuu valitusta versiosta. Integroinnit voi Vilkaksen rajapinnalla rakentaa moneen taloushallinto-ohjelmistoon."
Toimittaja Ari Saarelainen kehottaa vertailua tekeviä kiinnittämään huomiota seuraaviin asioihin:
 1. Saako palvelusta vastinetta hinnalle?
 2. Mitkä toimitus- ja maksutavat saa kauppaan helposti?
 3. Mitä markkinoinnin työkaluja pakettiin kuuluu?
 4. Onko ulkoasun muokkaus mahdollista?
 5. Testaa verkkokauppaa itse kauppiaana ja asiakkaana

Toimituksen mielestä parasta verkkokauppaohjelmistoa pääsee kokeilemaan tästä.

Saattaisit pitää näistäkin

4 comments

 1. Sinällään harhaanjohtavaa, että puhutaan Vilkkaan verkkokauppa-alustasta, vaikka kyseessä on täysin kolmannen osapuolen alusta, ePages!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten myös se, että vertailusta puuttuu ne kaikki n muuta alustaa, joita maailmassa on olemassa. ePages on kuitenkin pieni tekijä vielä maailmankin mittakaavassa ja suunnattu kuitenkin suhteellisen pienille tekijöille. Kuinka monen ison volyymin kaupan tiedätte käyttävän ePagesia? Aika hiljaista...

   Poista
  2. Varsinaisessa lehtijutussa mainittiin kyllä selkeästi Vilkkaan palvelun perustuvan ePagesin tekniikkaan. Mielestäni on kuitenkin perusteltua puhua Vilkkaan palvelusta, koska Vilkas on tehnyt perus-ePagesin päälle kymmeniä laajennoksia, kuten suomalaiset maksu- logistiikka- ja markkinointirajapinnat. Nämä rajapinnat saivat paljon painoarvoa arvioinnissa. Kaikki muutkaan vertailun palvelut eivät ole ihan täysin omatekoisia, ainakin Sopranon Pipfrog perustuu Magentoon.

   Poista
  3. ePages ilmoittaa asiakasmääräkseen yli 80 000 kauppaa, mikä on ihan merkittävä määrä kansainvälisessä vertailussa. Jos tarkoitat ison volyymin kaupalla jotain Amazonin kaltaista, niin ihan sellaisessa luokassa ei tosiaan kisata. Ne järjestelmät eivät ole mitään valmisohjelmistoja ja ne vertaillaan ihan muualla.

   Poista