Verkkokaupan vauhdikas vuosi 2013

12/18/2013

Vuotta 2013 voidaan pitää yhtenä merkkipaaluna suomalaiselle verkkokaupalle. Verkkokauppa on noussut valtakunnan uutisaiheisiin viikottain, isot kauppaketjut ottavat verkkokaupan viimein tosissaan ja pk-yrityksetkin alkavat tähyilemään ulkomaille. Meille Vilkas Groupissa vuosi on ollut vähintään yhtä vauhdikas. Vuoden aikana on tapahtunut niin paljon ja niin nopeasti, että pieni kertaus lienee paikallaan.

Vilkkaan oma tuotekehitys ehti saada valmiiksi kymmeniä uusia toimintoja ja päivityksiä aiempiin tuotoksiin vakiomuotoisissa verkkokaupoissa. Räätälöityjä verkkokauppojakin valmistui lukuisia.

Paljon uusia palveluita verkkokauppaan


Helmikuussa Vilkas Group ja Otavamedia julkisti yhteistyösopimuksensa. Verkkokauppoihin luotiin integraatio Nettimarkkina.com ja Nettivaraosa.com palveluihin. Integraatio mahdollistaa verkkokaupan tuotteiden myymisen NettiX:n suosituissa verkkopalveluissa.

Logistiikkapuolelle kevään uutuutena tarjottiin integraatio EDI-Soft palveluun, joka teki toimittamiseen maksupuolelta tutun ratkaisun ja tarjoaa eri toimitustapoja yhdellä sopimuksella.
Kesän kynnyksellä verkkokauppoihin tuli Nosto, joka mahdollistaa enterprise-tason markkinointitoiminnot vakiokaupassa. Noston avulla verkkokaupan kävijöille tarjotaan asiakasta kiinnostavia tuotteita.

Syksyllä mediatalojen kiinnostus tulla mukaan verkkokauppaan laajeni. Ensin Alma Media julkaisi Meedio.fi palvelun, joka kokoaa Suomen yritykset samalle sivustolle. Vilkkaan verkkokaupat olivat Meediossa mukana heti palvelun käynnistyessä. Meedio on tiiviisti yhdistetty Alma Median verkkopalveluihin, joten näkyvyyttä on saatavilla paljon.

Sanomien verkkokauppakeskus Mitäsaisiolla.fi sai lokakuussa uutta sisältöä, kun Vilkkaan verkkokauppiaat toivat omat tuotteensa MSO:n tarjontaan. MSO:n pinkit mainokset ovat olleet näkyvästi esillä netissä, lehdissä ja televisiossa syksyn aikana.

Maksamisen puolella ehkä merkittävin uudistus oli Klarna Checkout palvelun julkaisu. Laskun ja tilin lisäksi Klarnan valikoimiin tuli luottokortit ja verkkopankit. Palvelun hienous on kuitenkin siinä, että tämä on ensimmäinen mobiilikäyttöön soveltuva maksutapa, joka toimii suomalaisilla maksutavoilla.

Verkkokauppiaat ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun

Teimme toukokuussa asiakastyytyväisyyskyselyn, jonka tuloksia voi tutkia tästä:


Kansainvälistymisen vuosi

Verkkokauppiaat ovat innostuneet kansainvälistymisestä ja ulkomaille myyminen kiinnostaa kovasti monia kauppiaita. Lokakuun lopussa käynnistimme MakesYouLocalin kanssa projektin, jossa autamme verkkokauppiaita kansainvälistymään.

Vuoden isoin projektimme liittyy omaan kasvuumme ja sen tulos näkyy vain vähän ulospäin, mutta pinnan alla sitäkin merkittävämpänä asiana. Alkuvuodesta aloimme valmistella Vilkas Groupin kansainvälistymistä. Syksyllä julkistimme uudet kotisivumme ja avasimme samalla vilkasgroup.com ja vilkasgroup.se sivut englannin- ja ruotsinkielisiä asiakkaitamme varten.


Poikkeuksellisesti tilasimme sivuston uuden fiiliksen talon ulkopuolelta, Aucorilta, että ehtisimme keskittyä omaan työhömme eli siihen, mitä tapahtuu "tilaa" napin painamisen jälkeen. Oman kansainvälistymisprojektimme tärkein kohta liittyy verkkokaupan perustamiseen. Se tehtiin niin helpoksi ja automatisoiduksi kuin sen vain voi tehdä. Uusi verkkokauppias voi nyt luoda kaupan, liittää siihen oman domainin ja hallita laskutusasetuksiaan itse, ilman että hänen tarvitsee ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Tämä vapauttaa resurssejamme pois rutiinitehtävistä ja mahdollistaa isojen asiakasmäärien vastaanottamisen.

Konesalin laitteisto uusittiin

Viime vuoden joulumyyntien ollessa kuumimmillaan lähenteli palvelimemme suorituskykynsä äärirajoja. Valmistauduimme edellisvuotta suurempaan trafiikkiin uusimalla kaiken raudan tuliterään kalustoon lokakuun alussa.


Vanhat palvelimet haettiin konesalista pois ja niiden elämä jatkuu testipalvelimina.


Uusia työntekijöitä mukaan

Vuoden aikana tiimimme on kasvanut kahdella uudella vakituisella työntekijällä. Martina (edessä vas) vastaa ruotsin- ja englanninkielisestä asiakaspalvelusta. Jari (takana neljäs vasemmalta) vahvistaa tuotekehitystiimiä.


Tästä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen. Tervetuloa mukaan kyytiin!


Saattaisit pitää näistäkin

0 comments