Suomalaisen verkkokauppiaan piilotettu ase/nne

3/15/2013

Vilkas laajentaa lähitulevaisuudessa toimintaansa Ruotsiin ja olemmekin viime aikoina tutustuneet ruotsalaisten verkkokauppiaiden, sekä toimittajien arkeen. Olemme analysoineet heidän käyttämiä kumppaniverkostoja ja työkaluja, mm. verkkokauppa-alustat, sekä maksu- ja toimitustavat. Olemme saaneet vahvistusta huomiolle, että ruotsalaisten verkkokauppiaiden käyttämä infrastruktuuri on teknisesti keskimääräistä heikommalla tasolla kuin meillä Suomessa. Moni kakku päältä kaunis? Verkkokauppiaan Suomessa ei tarvitse olla todellakaan huolissaan, että naapurilla pellin alla olisi jotakin parempaa.

Miksi Ruotsalaiset sitten menestyät paremmin verkkokaupankäynnissä? Ruotsalaiset osaavat paremmin tuotteistuksen ja markkinoinnin, sekä heillä on pääomat. Itse uskon, että meidän suomalaisten salainen ase voisi olla "insinööritaito", jollaista kulttuuria taas Ruotsissa ei ole. Mutta sitä tietotekniikka-insinöörin osaamista, kuten verkkokaupan palveluitakin pitää osata myydä ja markkinoida. Luojan kiitos meillä täällä Suomessa on käymässä iso murros myös markkinointialalla. Tämä kaikki luo meillä mahdollisuuksia ottaa Ruotsalaista veljeskansaa kiinni. Hyvä markkinointi ja tuotteistus yhdistettynä korkeatasoiseen kotimaiseen insinööritaitoon toimii takuulla Ruotsissa ja muuallakin maailmassa. Pääomat seuraavat kyllä niitä, jotka tässä onnistuvat.

Olin muuten eilen Tukholmassa "Online Marketing & E-Handel 2013" -messuilla. Siellä aistin jälleen naapureistamme jotakin ainutlaatuista, josta sietää olla hieman kateellinen. Se oli heidän luonnollinen tapa ajatella asioita kansainvälisesti. Iso muutos pitää tapahtua meidän suomalaisten asenteissa - nähdä kaupan alan digitaalinen vallankumous ainutlaatuisena mahdollisuutena viedä osaamista maailmalle. Ruotsissa se on luonnollinen tapahtumaketju.

Saattaisit pitää näistäkin

0 comments