Valitse sinulle paras verkkokauppaohjelmisto huolellisesti

9/18/2012

Kun olet avaamassa verkkokauppaa ja olet valitsemassa verkkokaupallesi parasta toimittajaa, kannattaa sinun varmistaa muutama tärkeä perusasia, jotka meinaa aina välillä unohtua yrityksiltä.

  • Verkkokaupan ylläpito. Varmista että verkkokauppasi toimii korkean käytettävyyden ympäristössä. Muistatko mitä tapahtui kesällä 2012 sadoille verkkokauppa-asiakkaille, jotka olivat ostaneet verkkokauppaohjelmistolle edullisen kulman palvelimelta? Verkkokauppa on kriittinen palvelu, jonka tulee toimia 24*7*365. Nykyään kannattaa suosia edistyksellisiä pilvipalveluita, jonka avulla verkkokauppa pyörii kustannustehokkaassa ja laadukkaassa ympäristössä.
  • Ohjelmistokoodi. Onko ohjelmiston taustalla sitoutunut koodaritiimi, joka kehittää ohjelmistoa aktiivisesti ja keskittyy pelkästään verkkokauppaohjelmistoon? Usea "verkkokauppaohjelmiston" parissa työskentelevä toimittaja tekee myös kotisivuja, intranettejä yms. eivätkä panosta täysipainoisesti verkkokauppaosaamisen kehittämiseen. Toimiala menee nykyään niin ripeästi eteenpäin etteivät kyseiset toimittajat enää pysy kaikkien vauhdissa mukana. He tekevät pakolliset versiopäivitykset, jotka saattavat korjata kriittiset viat, mutta varsinainen kehitystyö on jäämässä jälkeen.
  • Palvelukehitys. Onko verkkokauppapalvelun taustalla sinnikäs tiimi, joka jaksaa vuodesta toiseen viedä verkkokauppasi aina uudelle palvelutasolle? Varmista, että toimittajaltasi tulee tasaisin väliajoin ilmaisia päivityksiä, missä on mukana uusia verkkokauppiasta hyödyttäviä toiminnallisuuksia. Ala kehittyy huimaa vauhtia ja kyseessä on maratoni, joka on vasta alkutaipaleella. Tunnista verkkokauppatoimittajat jotka ovat hiipumassa ja välttele näitä.
  • Yritysriski. Onko toimittaja hengissä viiden vuoden päästä? Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos toimittaja on ollut kymmenen vuotta toiminnassa, niin todennäköisesti se on myös viiden vuoden päästä. Voit myös tutustua toimittajasi tilinpäätöstietoihin, joiden pitäisi olla julkisia. Jos toimittajan tilinpäätöstiedot on jätetty "vahingossa" ilmoittamatta, niin pitäisikö hälytyskellojen soida? Jos toimittajasi pistää lapun luukulle, niin pahimmissa tapauksessa verkkokauppasi lakkaa toimimista tai ainakin se lakkaa kehittymästä.
Älä siis tyydy tarkistelemaan vain verkkokaupan hintoja ja toiminnallisuuksia, vaan tarkista potentiaaliselta ohjelmistotoimittajalta myös, että nämä perusasiat ovat kunnossa. Samalla varmistat, että oma verkkokauppasi on turvallisessa käsissä nyt ja tulevaisuudessa. Useassa verkkokauppatoimittajassa piilee vaara ja heti valintoja tehdessä kannattaa kiertää nämä karikot. Vain turvallisen verkkokauppatoimittajan päälle yrityksesi voi rakentaa aikaa ja suhdanteita kestävän elinkeinon.

Saattaisit pitää näistäkin

1 comments

  1. osCommerce TAAS vauhdissa viitaten tähän ohjelmistotiimin toimivuuteen ja avoimeen lähdekoodiin. http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/09/19/softavika-sallii-ilmaiset-verkko-ostokset/201238094/7

    VastaaPoista