Google julkaisi oman suosittelunapin

6/03/2011

Nettisivut ovat saamassa Facebookin ja Twitterin tykkää-napppien rinnalle uuden suosittelunapin Googlelta. Palvelua on otettu käyttöön vaiheittain kevään aikana ja toistaiseksi se toimii Suomessa vain rajoitetusti. Googlen ajatuksena on helpottaa hakukoneen käyttöä, kun hakutuloksista näkee suosittelijoiden lukumäärän.
Napin nimi on +1 ja jokaisella painalluksella kasvaa suosittelijoiden lukumäärä nappulassa. Tällä hetkellä suositusten lukumäärä näkyy hakutuloksissa vain USA:ssa, mutta nettisivulle suositusnapin voi lisätä yksinkertaisella koodilla, jonka voi käydä generoimassa Googlen sivulla.

Nappulan käyttö voi yleistyessään tuoda mielenkiintoisia muutoksia ihmisten käyttäytymiseen hakutulosten kanssa. Tähän saakka ensimmäisenä hakutuloksissa tullut sivu saa ylivoimaisesti eniten klikkauksia, mutta entä jos tämä sivu onkin saanut vähemmän suosituksia kuin alemmilla sivuilla olevat, voi tilanne muuttua yllättäen!

Tarkkaillaan tilannetta millaisen suosion nappi saa ja miten sitä voi hyödyntää verkkokaupoissa. Ja napin toimintaa voi siis kokeilla alta ;)Saattaisit pitää näistäkin

0 comments