Voiko hakukonenäkyvyyttä parantaa usemmalla domainilla

4/15/2011

Tätä kysytään aina silloin tällöin, joten blogikirjoitus lienee paikallaan. Eli aloitteleva verkkokauppias suunnittelee hankkivansa useamman domainin verkkokaupalleen toivoen tällä saavuttavansa parempaa näkyvyyttä hakukoneissa.

Esimerkiksi jos verkkokauppa olisi vaatteita myyvä Maijan Muotiliike jolla olisi osoite www.maijanmuotiliike.fi ja tähän rinnalle haluttaisiin osoitteet www.naistenvaatteita.fi sekä www.muotivaatteita.fi joista kävijä ohjattaisiin varsinaiseen verkkokauppaan.

Se on totta, että domain vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen erittäin paljon, ja siksi olisikin hyödyllistä jos siitä löytyisi suosittuja hakusanoja. Pelkkä uudelleenohjaus ei kuitenkaan tuo toivottua hakukonenäkyvyyttä koska kyseisillä sivuilla ei ole sisältöä joten hakukoneet eivät indeksoi tälläisiä osoitteita. Nämä rinnakkaisdomainit eivät myöskään tulisi keräämään hakukonenäkyvyydelle tarpeellisia linkkejä joten ylimääräisistä osoitteista tuleva hyöty lienee olematon.

Se, millä hakukonenäkyvyyttä voisi oikeasti parantaa olisi oikeaa sisältöä sisältävän sivuston perustaminen tuollaisiin osoitteisiin. Kyseeseen voisi tulla blogi, keskustelualue tai ihan vaan tuotetta esittelevä sivusto. Tältä sivulta sitten linkitetään verkkokauppaan, jolloin hakukoneet arvostaa verkkokauppaa taas vähän enemmän.

Saattaisit pitää näistäkin

2 comments

 1. Blogeihin liittyvä kysymys:

  Olisiko hakukonenäkyvyyden kannalta parempi että esimerkiksi meidän verkkokaupan www.koruhetki.fi blogi olisikin itse kaupan sisällä, jolloin kauppaan tulisi myös tasaisesti uutta sisältöä, joista voisi sitten linkata sisäisesti? (Verkkokaupoissahan ei kovin usein tule uutta sisältöä, ehkäpä mahdollisten uutisten, kampanjoiden ja tuotepäivitysten lisäksi.)

  Vai onko parempi pitää blogi ihan muualla, jolloin sieltä saa linkkejä verkkokauppaan ja tällöin näkyvyys paranee hakukoneissa?

  Jos blogi olisi kaupassa, plussana on että lukijat ovat tietenkin kaupan sisällä, eli heidän ei tarvitse pomppia sivustolta toiselle.

  VastaaPoista
 2. Jos blogi on verkkokaupan domainin alla, blogin keräämä hakukonenäkyvyys hyödyttää koko domainia. Riippuu ehkä blogin luonteesta kannattaako se pitää verkkokaupan yhteydessä vai oman domainin alla. Jos kirjoitustyyli on kovin mainoshenkistä, niin se lienee hyväksyttävämpää jos blogi on verkkokaupan yhteydessä.

  Joka tapauksessa blogin kirjoittaminen kannattaa!

  VastaaPoista