Verkkokaupan kirjanpito ja raportit

2/17/2011

Jokaisen verkkokauppiaan tulee huolehtia kirjanpidosta. Jotkut hoitavat kirjanpidon itse, mutta useimmat käyttävät ulkopuolista kirjanpitotoimistoa. Molemmissa tapauksissa tämä tarkoittaa kuitenkin manuaalista tietojen keräämistä ja sitä kautta ylimääräistä työtä. Monipuolisemmissa verkkokaupoissa on joko sisäänrakennettu raportointi tai liityntä ulkopuoliseen taloushallinto-ohjelmistoon, jolloin asiat saadaan automatisoitua.

Miten sitten hoitaa asia silloin, jos liityntä taloushallinto-ohjelmistoon ei ole mahdollista, eikä verkkokaupassa ole valmista helppoa tapaa kerätä kirjanpitoaineistoa?

Tässä on yksi ratkaisuehdotus. Kun otat käyttöön Suomen Verkkomaksujen maksutavat, saat samalla käyttöösi heidän tarjoaman kauppiaspaneelin. Kun kaikki verkkokauppasi tilausten maksusuoritukset tehdään Suomen Verkkomaksujen kautta, on käytössäsi valmis kauppiaspaneelin raportointityökalu, jonka kautta saat helposti ja kätevästi kirjanpitoon tarvittavat tiedot. Tiedot saat ladattua itsellesi sellaisessa muodossa, jonka voit toimittaa eteenpäin kirjanpitäjällesi. Kirjanpitäjän ei tarvitse tehdä yksittäisiä kirjauksia kaikista tapahtumista, jolloin säästät myös mahdollisissa tapahtumakohtaisissa kustannuksissa.

Mikäli yritykselläsi on suoria maksutapasopimuksia jonkin pankin tai Luottokunnan kanssa, myös nämä maksutavat voidaan liittää Suomen Verkkomaksujen sopimuksen alle, jolloin kaikki suoritukset kirjautuvat samaan paikkaan. Suomen Verkkomaksut tarjoaa myös jokaiselle asiakkaalleen veloituksettoman kauppiaspaneelin käyttöönottokoulutuksen.

Vilkas Groupin kaupoista Omaverkkokauppa Pro:ssa on sisäinen myyntitilastotoiminto sekä liityntä mm. ProCountor taloushallinto-ohjelmistoon. Suomen Verkkomaksut -maksutapa on käytettävissä kaikissa Vilkas Groupin kauppatyypeissä, jonka avulla Omaverkkokauppa Mini ja Omaverkkokauppa -kauppiaat saavat tarvittavat kirjanpitoraportit käyttöönsä.

Kevään 2011 aikana Vilkas Group tulee päivittämään tarjoamansa verkkokauppaohjelmiston versioon, jossa on vakiotoiminto tilaustietojen ulosottamiseen xml-muodossa. Toiminnon avulla yritys voi siirtää tilaustiedot haluamaansa järjestelmään, mikäli se vain osaa lukea xml-muotoisia tiedostoja sisään.Saattaisit pitää näistäkin

0 comments